Chleb i zioła dawniej i dziś

UTP
Zakład Chemii Rolnej - parter, Seminaryjna 5, Bydgoszcz
Założona liczba miejsc
15
Dostępna liczba miejsc
brak danych
ścieżka przyrodnicza
dzieci w wieku młodszym szkolnym (klasy 1-3)
dzieci w wieku szkolnym (klasy 4-6)
młodzież szkół podstawowych (klasy 7-8)
młodzież gimnazjalna (klasy II i III)
młodzież szkół licealnych, zawodowych i techników

Pracownia Chemii Rolnej pod hasłem: „Chleb i zioła dawniej i dziś” przedstawi krótkie informacje dotyczące zbóż chlebowych oraz najpopularniejszych roślin zielarskich uprawianych w Polsce dawniej i obecnie. Zostanie również wypieczony chleb z dodatkiem ziół. Atrakcją prezentacji będzie możliwość praktycznego udziału w wypieku i degustacji wyżej wymienionego chleba oraz uzyskanie informacji związanych z technologią wypieku. Dzieci lub młodzież będą mogły skorzystać z porad pracowników i przygotowanych ulotek dotyczących wypieku chleba w warunkach domowych a także kulinarnego wykorzystania ziół.